Подвижност на ставите

SLESAKA
  • Tinospora cordifolia поддържа оптимални функциите на ставите
  • Подобрява изхранването и регенерацията на хрущялната тъкан
  • Укрепва цялостната устойчивост на мускулно-скелетната система
  • Cinnamomum cassia влияе благотворно на подвижността на ставите
  • Mentha arvensis помага за облекчаване на мускулната и ставна скованост

Разгледайте естествената колекция от билки и ръчната изработка на чай в Непал

Категории: стави, хрущяли, сухожилия, скованост, артрит, ревматизъм, артроза, подуване на ставите

-+
Цена: 13,49 лв.
Включен ДДС

Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути в случай, че те се използват с лечебна цел. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и по-благотворно влияние върху храносмилането, което е важно за правилното усвояване на полезните екстракти от хималайските билки. Отделните части на билките (цвят, плод, семена, стъбла, листа, кора и корени) се нарязват на дребно или се смилат, за да стане хомогенна смес, гарантираща ефективността на аюрведичните билки. За оптимален ефект от билковата отвара чаят трябва да се приема топъл, за предпочитане сутрин преди закуска, на обяд един час преди хранене и вечер преди лягане до възстановяване на желаните функции на организма.

Продължителността на употреба зависи от състоянието на организма и търсения ефект. Ако правите билкова терапия, чаят може да се използва за период от 1 до 3 месеца в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. При поддържаща терапия (веднъж на ден) чаят може да се приема неопределен период от време. Направете една седмица пауза след завършването на всяка кутия чай.

Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на аюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.

Приготвяне

Аюрведичен чай: Оставете една чаена лъжичка от билковата смес (2 г) да ври в продължение на 3 - 5 минути или запарете в 250 мл вода поне 10 минути. Билките е най-добре да се използват 1 час преди хранене.

Препоръчителна доза

2 чаши на ден

Употреба

Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути в случай, че те служат като средство за оптимизиране на психическите и телесни функции. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и благотворно влияние върху нашето храносмилане, което позволява правилното усвояване на полезните екстракти на xималайските билки. Чаят се консумира като част от ежедневния на прием на течности, за период до възстановяване на съответните функции на организма. Ако правите билкова терапия, чаят може да се използва за период от 1 до 3 месеца в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. Направете една седмица пауза, след завършването на всяка кутия чай.

Препоръчително е да се приемат максимум два вида чай едновременно. За намаляване на симптомите при общи заболявания, в случай на психичен и телесен дисбаланс, могат да се включат повече видове чай в дневния или седмичен режим . В такъв случай, чайовете се пият отделно с един час интервал. Когато чаят се пие като стимулиращо или поддържащо средство, той може да се приема за неопределен период. За оптимален ефект чаят се консумира топъл преди хранене. Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на aюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.

Пазете далече от деца. Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте като заместител на балансираното хранене. Съхранява се на сухо място под 25°C. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени.

Съставки

tinospora cordifolia, cinnamomum cassia, mentha arvensis, cinnamomum zeylanicum, pinus sylvestris

Тегло

100 гр насипен чай

Подобни продукти

ASTHIPRASH

Кости и стави

ASTHIPRASH
16,49 лв.
-+

GOKSHURA

Отпускане на мускулите на врата и гърба

GOKSHURA
13,49 лв.
-+

SHALARI

Уринарен метаболизъм и стави

SHALARI
13,49 лв.
-+

KAPHA

Тонизиране и жизненост

KAPHA
13,49 лв.
-+

Хлебно дърво (Джакфрут)

Витамин C, A и протеини

Хлебно дърво (Джакфрут)
9,89 лв.
-+