Zingiber officinale стимулира по време на умора и насърчава жизнеността
Cinnamomum zeylanicumосвежава тялото и ума
Emblica officinalis подпомага храносмилането и укрепва имунитета
Glycyrrhiza glabra допринася за енергийната активност
Withania somnifera помага при умора и подобрява добрата форма
Elettaria cardamomum насърчава отпускането на нервната система
Хималаите не са просто снежен район, те са земя с необикновени билки. В древния индийски текст Рамаяна се разказва за легендарна билка, наречена сандживани, която възстановява организма и възвръща жизнената енергия. Тя расте единствено нощно време, затова може да се намери единствено преди изгрев слънце в полите на свещената планина Меру/Кайлаш, в тибетската част на Хималаите.
Аюрведичен чай: Оставете една чаена лъжичка от билковата смес (2 г) да ври в продължение на 3 - 5 минути или запарете в 250 мл вода за поне 7 минути.
Препоръчителна доза
2-3 чаши на ден
Употреба
Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути в случай, че те служат като средство за оптимизиране на психическите и телесни функции. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и благотворно влияние върху нашето храносмилане, което позволява правилното усвояване на полезните екстракти на xималайските билки. Чаят се консумира като част от ежедневния на прием на течности, за период до възстановяване на съответните функции на организма. Ако правите билкова терапия, чаят може да се използва за период от 1 до 3 месеца в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. Направете една седмица пауза, след завършването на всяка кутия чай.
Препоръчително е да се приемат максимум два вида чай едновременно. За намаляване на симптомите при общи заболявания, в случай на психичен и телесен дисбаланс, могат да се включат повече видове чай в дневния или седмичен режим . В такъв случай, чайовете се пият отделно с един час интервал. Когато чаят се пие като стимулиращо или поддържащо средство, той може да се приема за неопределен период. За оптимален ефект чаят се консумира топъл преди хранене. Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на aюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.
Пазете далече от деца. Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте като заместител на балансираното хранене. Съхранява се на сухо място под 25°C. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени.
Здравейте, след катоконсумира Вашия чай, моят приятел се отърва от полип в дебелото черво, докторът не можеше да повярва. Чух също така, че подобрява нивата на желязо в кръвта, избавя от миома ...
Аз само мога да препоръчам тези чайове-имат страхотен ефект. Търсех естествени средства за моите здравословни проблеми и най-накрая ги намерих :-)
Купувам чая от много години, те ми помагат за мое сериозно заболяване. Те са фантастични и с удоволствие да посщавам онлайн магазина, където мога да избирам от целия асортимент на едно място и да не трябва да ходя в различни магазини.
Пия чай ASHWAGANDHA два пъти на ден. Това е невероятно, няма хапчета за сън, това са само билки. Трябва да кажа, че не харесвам билкови чайове, но този не е лош, харесвам го и има добър вкус. Аз го препоръчвам.
Добро утро, купих си NIMBA чай за акне, което доста се влоши поради стреса.След два месеца пиене на тази билкова смес напълно се отървах от акнето на лицето ми. Освен това болката по време на менструация намаля.
Здравейте, започнах да пия чай преди месец и чувствам промяна.Не съм толкова нервен, колкото и преди и се потя по-малко. Изпивам 4-5 чаши чай, като част от водния дневен прием, в т.ч. два вида чай на ден
Здравейте, опитах VIDANGA чай за отслабване и наистина работи. Благодаря ви много.
Здравейте, никога няма да повярвам, че чаят GOKSHURA успя да ме избави от здравословните ми проблеми с гръбначния стълб.Аз съм толкова щастлив, че нямам повече проблеми и продължавам да пия Gokshura. Силно го препоръчвам на всички.
Здравейте, чаят SHUNTI ме избави от моите дългогодишни персистиращи проблеми с газовете. Нищо друго не ми помагаше, само този чай!
Здравейте, аз опитах в чая за черен дроб (KALAMEGHA) в Швейцария на семинар и го обожавам.