Вие сте тук

Стомашна детоксикация и хиперацидност

  • GUDUCHI успокоява раздразненото черво и прекомерната киселинност в стомаха

  • ANNAPRASH подпомага доброто храносмилане и има благоприятен ефект върху стомашната лигавица при чувствителни хора

  • Напитката AMALAKI Млад ечемик допринася за алкализацията и електролитния баланс на организма

Тази  аюрведична пречистваща терапия е подходяща за детоксикация на стомаха. В резултат на неговата хиперацидност, която се проявява чрез дразнене на хранопровода или „киселини“, се стига до лошо храносмилане, гадене или повръщане. Повишената киселинност на храносмилателната система се причинява от неподходяща комбинация от храни, консумация на лютиви, кисели и стипчиви храни и течности, включително алкохол. В случай на остро дразнене, използвайте комбинация от продуктите, според нуждите си в рамките на няколко дни. Доказаните аюрведични комбинации от билки поддържат алкалността на тялото. В случай на дългосрочни проблеми се прилага за един месец заедно с подходящ хранителен режим.

Категории: оригване, анорексия, гадене, повръщане, стомашна хиперацидност, киселини, диария.

-+
-10% Цена: 40,02 лв.
Включен ДДС
първоначална цена: 44,47
BG Standard

Приготвяне

Аюрведичен чай: Оставете една чаена лъжичка билкова смес (около 2 г) да ври в продължение на 3-5 минути или изсипете 250 мл вряла вода и оставете 10 минути да се запари. Консумирайте от 2 до 3 чаши на ден. Аюрведичен еликсир: Консумирайте по 1 чаена лъжичка (5 г) по 2-3 пъти дневно в чист вид или с разтворено в чаша хладко мляко или вода. За да приготвите вкусна напитка, разбъркайте 1 чаена лъжичка (5 г) в 250 мл топла вода. Приемайте сутрин на празен стомах, през деня - 1 час преди хранене и вечер - преди сън.

Препоръчителна доза

Препоръчителна доза (чай): 2-3 чаши на ден Препоръчителна доза (еликсири): 1 чаена лъжица (5 г) 2 – 3 пъти дневно Да се приема сутрин на гладен стомах, през деня 1 час преди хранене и вечер преди заспиване.

Употреба

Как да използвате aюрведичните чаеве Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути в случай, че те служат като средство за оптимизиране на психическите и телесни функции. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и благотворно влияние върху нашето храносмилане, което позволява правилното усвояване на полезните екстракти на xималайските билки. Чаят се консумира като част от ежедневния на прием на течности, за период до възстановяване на съответните функции на организма. Ако правите билкова терапия, чаят може да се използва за период от 1 до 3 месеца в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. Направете една седмица пауза, след завършването на всяка кутия чай. Препоръчително е да се приемат максимално два вида чай едновременно. За намаляване на симптомите при общи заболявания, в случай на психичен и телесен дисбаланс, могат да се включат повече видове чай в дневния или седмичен режим. В такъв случай, чайовете се пият отделно с един час интервал. Когато чаят се пие като стимулиращо или поддържащо средство, той може да се приема за неопределен период. За оптимален ефект чаят се консумира топъл преди хранене. Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на aюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители. Как да използвате aюрведичните елексири Аюрведическите билкови еликсири подобряват изхранването на телесните тъкани (dhatus) и пречистването на телесните системи (srotamsi). Те са част от подмладяващата и ревитализираща терапия за тяло и ум (rasajana). Традиционно се приемат с чаша топло мляко или вода, обикновено се използват в Аюрведичната медицина като проводник или среда (anupama) за приготвяне, употреба и по-добро асимилиране на полезния ефект от билковите добавки. Друга среда, която увеличава терапевтичната функция на билките(vehikula) включва мед, тръстиков или суров сироп, пречистено масло (ghee) или олио. Препоръчително е да се приема максимално два билкови еликсири едновременно. Повече еликсири могат да бъдат включени или заменени в рамките на един ден или седмица, в случай че се използват за нормализиране на обичайните симптоми на нарушен баланс на тялото или ума. За оптимален ефект използвайте само един еликсир 1 час преди хранене. За по-комплексна aюрведична терапия за възстановяване на тялото и ума, еликсирите трябва да се използват за по-дълъг период от 1 до 3 месеца, следвайки дозата, посочена на етикета. Специфичният вкус на всеки еликсир представлява част от терапевтичното му функция и съответства на aюрведичните свойства на шестте вкуса.

Заради сатвичните свойства, Аюрведчната медицинска система припознава хладното или варено мляко, като обичайна съставка в лечебните рецепти. То намалява топлината на Pitta доша и успокоява бурните емоции. То също така е съществена храна и здравословен тоник за хора с преобладаваща Vata доша. Млякото способства образуването на жизнената сила ojas, която е същността на здравата имунна система, свързана с ефективното присъствие на Kapha доша. Хората с чувствително храносмилане и бавен метаболизъм могат да страдат от храносмилателни разстройства след консумация на мляко. В такъв случай, поставете малко количество джинджифил, карамфил, кардамон, канела или индийско орехче в млякото за подобряване на храносмилателния огън. Винаги избирайте домашно или био мляко.

Пазете далече от деца. Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте като заместител на балансираното хранене. Съхранява се на сухо място под 25°C. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени.

Съставки

Лечението включва xималайски aюрведичен чай Guduhi и aюрведичен еликсир Annaprash и напитка Амалаки млад ечемик